Üreticiler bir taraftan çevre sağlığı (daha az salınım, daha az malzeme tüketimi) ve sonrasında yakıt, enerji ve malzeme tasarrufu adına
"hafifletme"; diğer taraftan ise insan hayatını ve sağlığını koruma ve sonrasında kaza maliyetlerini (insan ve araç kaynaklı) düşürme adına "güvenlik artırma" gibi birbiriyle çelişen beklentilerin baskısı altındadır. Bu anlamda, mukavemetten ödün vermeden daha hafif konstrüksiyonlar elde etmek için yüksek maliyetli araştırmalar yapılmaktadır.
Alüminyum köpüklerin otomotiv sanayindeki uygulamalarına bir diğer örnek darbe emicilerdir. Birçok üretici yolcuları korumak, araçta meydana gelebilecek hasarı azaltıp tamir masraflarını azaltmak için çeşitli çalışmalar yapmıştır. Bunun sonucunda çarpışma kutuları bulunmuştur. Bu kutular 15 km/s hızdaki bir çarpışmada bütün enerjiyi absorve ederekek deforme olurlar ve arabanın şasisinde meydana gelebilecek yüksek maliyetli bir hasarı önlerler [8].
Firmamızca üretilmekte olan çeşitli tiplerdeki alüminyum köpük malzemeler yukarıda bahsedilen farklı ihtiyaçları karşılayabilecek potansiyele sahip olup müşteri ihtiyaçlarına göre üretilip çeşitli ebatlarda levhalar halinde teslim edilmektedir. Ar-Ge çalışmaları sürdürülen, otomotiv endüstrisinde kullanılacak çeşitli köpük alüminyum ürünlerin geliştirilmesine devam edilmektedir.
[8] Banhart, J., 2003, “Aluminium Foams for Lighter Vehicles”, International Journal of Vehicle Design, 1-19